Lucruri pe care NU trebuie să le faci pentru a debloca ușa fără daune


Deblocarea ușii este o chestiune de noroc, uneori o poți deschide singur, alteori nu ai încotro și trebuie să iei măsuri drastice.

Și pentru că incidentele nefericite pot avea loc tot timpul, când mai puțin te aștepți, iar ușile noastre de la intrare sau de interior se pot bloca cu ușurință, din diverse motive, regula de aur în astfel de situații este să-ți păstrezi calmul.

Cu cât devii mai nervos și mai agitat cu atât mai greu îți va fi să remediezi o problemă, iar aceasta regulă poate fi aplicată aproape în orice domeniu, nu doar când vorbim de deblocări uși.

Așadar, dacă te afli în fața faptului împlinit, ușa ta este blocată, iar tu nu ai cum să ieși sau să intri în casă, noi îți spune ce NU trebuie să faci sub impulsul nerăbdării.

 Reacțiile de moment ar putea produce daune mai mari decât te-ai aștepta. În concluzie, pentru că este mai simplu și mai ieftin să schimbi o broască decât o ușă, iată ce trebuie să eviți când ți se blochează ușa.

 1. Primul lucru pe care ești tentat să-l faci în momentul deblocării unei uși este să o forțezi, să te împingi în ea cu forță, în speranța că va ceda sub presiune și se va deschide. Acest lucru nu este recomandat, mai ales dacă vorbim de o ușă din lemn. Pe cât de solidă ar părea structura ușii aceasta s-ar putea să nu reziste impactului, iar tocul sau poate chiar ușa ar putea avea de suferit major.

 2. Înainte de a te apuca să dai găuri în ușă, să te împingi în ea, fă lucrul cel mai simplu, intră pe internet și caută un specialist în deblocări uși, asta dacă nu ai deja o recomandare din partea cuiva. Asigură-te că este o persoană cu experiență, care se poate deplasa și în caz de urgență și care va debloca ușa lăsând în urmă daune minime. Evită să apelezi la vecini sau la persoane specializate în alte domenii, care se pricep la toate. Este foarte posibil să ajungem la aceeași problemă amintită mai sus, să trebuiască să înlocuiești ușa cu totul, doar pentru că s-a blocat butucul. De asemenea, pentru deblocarea ușii, chiar și în caz de urgență, trebuie să te asiguri că persoana contactată este cea potrivită.  Încearcă să oferi cât mai multe informații celui căruia îi soliciți ajutorul. Pe lângă faptul că te-ar putea îndruma prin telefon cu sfaturi despre cum să deblochezi singur ușa, așa sunt și mult mai multe șanse prin care, din capul locului, îți poate vorbi de un cost cât mai aproape de real. Acest este și unul dintre motivele pentru care în unele situații prețul comunicat telefonic nu coincide cu cel perceput la fața locului, pentru că se constată a fi o problemă mult mai gravă decât cea comunicată prin telefon.

 3. Pentru că unul din principalele motive care te pune în fața deblocării ușii este butucul, acesta împiedicând cheia să se rotească normal sau din contră aceasta se învârte în gol, evită să  folosești un butuc nesigilat, chiar și nou. De asemenea, dacă specialistul în deblocări uși nu vine deja pregătit cu un model de butuc, mergi cu el la magazin și cumpără unul nou și un set de chei.

 4. Nu aștepta să ai nevoie de cineva să-ți deblocheze ușa. De cele mai multe ori, semnele cum că ușa ta se va defecta ți se arată din timp. Rare sunt incidentele când de pe o zi pe alta aceasta încetează se se mai deschidă. Fii atent și ia măsuri înainte de a rămâne blocat afară.

Fii primul care-si spune parerea!


Adauga la favorite

02 Mar 2017


De Adrian Mija
Publicare